Тушкована курка з селерою і кабачками - Image

Тушкована курка з селерою і кабачками

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 год 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Соковита, апетитна курочка, тушкована з овочами – прекрасний варіант сімейного обіду або вечері. Молоді кабачки, що запікаються в духовці, рясно виділяють сік. Враховуйте це при приготуванні страви. Якщо рідини занадто багато, необхідно періодично її зливати, інакше інгредієнти вийдуть вареними. Важливо частіше перевіряти страву в духовці, щоб не допустити пересушування курочки. До всього арсеналу овочів можна додати солодкий болгарський перець, моркву і дрібно нарізаний часник, а потім побризкати невеликою кількістю білого вина. Це урізноманітнює смакову палітру Вашої страви.

Інгредієнти

Кабачки

2 шт.

Курка

1 шт.

Селера

5 стебел

Лимони

1 шт.

Помідори

3 шт.

Олія соняшникова

5 ст. л.

Кріп

1 пучок

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Курку нарізати середніми шматками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із олією, викласти шматки м'яса на сковороду, обсмажити до золотистого кольору.

02

Нарізати кубиками лимони, селеру та кабачки. Помідори нарізати кружечками. Кріп ретельно промити під холодною водою і подрібнити.

03

Змастити форму для випікання олією, викласти в неї підсмажену курку, зверху викласти на курку овочі, покласти зверху помідори і присипати кропом. Скропити олією.

04

Поставити форму в духовку на 1 годину, при цьому температура повинна бути 250°C. Витягнути з духовки форму, перемішати м'ясо з овочами, так щоб курка опинилася зверху овочів. Поставити в духовку ще на 15 хвилин, до появи рум'янцю на м'ясі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Тушкована курка з селерою і кабачками – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua