Вегетаріанська мусака з сиром рікота - Image

Вегетаріанська мусака з сиром рікота

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Мусака - це традиційна страва з баклажанів на Балканах та Близькому Сході. У кожній країні вона готується по-своєму рецепту. Наприклад, в молдавській кухні мусака - це м'ясна страва, половину якої складають овочі. Основними і обов'язковими овочами у всіх рецептах приготування мусаки є цибуля, баклажани, помідори. Грецька мусака складається з запечених шарів: з нижнього шару баклажанів з оливковою олією, середнього шару з баранини з помідорами і верхнього шару з соусу бешамель. Наш рецепт приготування мусаки є вегетаріанським, але незважаючи на відсутність у ньому м'яса дана страва дуже корисна. І саме різноманітність харчових продуктів і забезпечує страві величезну корисність.

Інгредієнти

Баклажани

450 г.

Бульйон овочевий

275 мл.

Сочевиця червона

50 г.

Сочевиця зелена

50 г.

Олія оливкова

4 ст. л.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Перець червоний свіжий

1 шт.

Часник

2 шт.

Вино червоне сухе

200 мл.

Помідори консервовані

400 г.

Паста томатна

2 ст. л.

Кориця мелена

1 ч. л.

Петрушка (нарізана)

2 ст. л.

Сир рікота

250 г.

Молоко

275 мл.

Борошно пшеничне

25 г.

Масло вершкове

25 г.

Горіх мускатний

0,25 шт.

Сир пармезан

25 г.

Яйце куряче

1 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Баклажани помити, нарізати кубиками. Висипати в друшляк, посипати сіллю, зверху придавити тарілкою, і поставити на тарілку щось важке.

02

У каструлю влити бульйон, висипати сочевицю червону, поставити на вогонь каструлю, варити 15 хвилин на невеликому вогні. Додати зелену сочевицю, варити 15 хвилин.

03

Цибулю нарізати, помідори нарізати кубиками, перець очистити і нарізати також кубиками. Поставити сковороду на вогонь, розігріти 2 ст. л. олії, обсмажити спочатку цибулю. Після додати перець, тушкувати 4 хвилини. Висипати нарізаний часник, змішати, через 1 хвилину викласти інгредієнти з сковороди на тарілку.

04

Баклажани витягнути з друшляка, обсушити паперовим рушником. Влити в сковороду олію, що залишилась, нагріти, викласти баклажани на сковороду, обсмажити. Після, додати помідори і суміш з перцю і цибулі. Перемішати.

05

В окремому посуді змішати вино, пасту томатну і корицю, перемішати, вилити в сковороду отриману суміш. Додати сочевицю, петрушку. Посолити і поперчити за смаком, тушкувати на повільному вогні.

06

У каструлю вилити молоко, висипати борошно, додати вершкове масло і мускатний горіх. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, збиваючи вінчиком, до однорідної маси. Додати сіль і перець за смаком, зняти з вогню, остудити. Додати в отриманий соус сир рікота і збите яйце.

07

Овочі та сочевицю викласти у форму для випікання, залити сирним соусом, зверху посипати пармезаном, поставити в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Вегетаріанська мусака з сиром рікота – покроковий рецепт з фото http://Zakaz.ua